0887 708 348 sales@prium.bg

Mercedes CLS третото поколение

Mercedes CLSНовият Mercedes CLS е спортен, елегантен и пълен с високотехнологична техника. Външно, купето с четири врати взема детайли от спортния автомобил AMG GT, например, голямата предна решетка. При CLS диамантената решетка идва с лайстна по средата. Отстрани наклонената напред предница напомня на акула.

Новите Multibeam-фарове са по-широки от тези на предшественика и подчертават агресивната визия, особено отстрани. Те осветяват пътя до 650 метра напред. Като цяло, дизайнерите са намалили извивките, така че главната да се слива със стоповете отзад, а под тях стоят големите ауспуси.

Интериор

Интериорът е смесица между лукс и високи технологии – кокпитът е напълно дигитален, а някои детайли са познати от други модели на Mercedes. По желание, 12,3-цоловите дисплеи могат да бъдат свързани със стъкло, за да се превърнат в един широк дисплей – екстра, която за пръв път видяхме в S-класата. Кръглите отвори за въздух са осветени като при Е-класа Coupe.

Предлагат се дизелов двигател с две нива на мощност и бензинов хибрид

Купето идва с нови шест цилиндрови редови двигатели. Дизелът е с две нива на мощност: при CLS 350 d 2,9-литровият мотор развива 286 к.с. и 600 Нм, при по-мощния 400 d са 340 к.с. и 700 Нм. Върховият вариант е бензиновият хибрид в CLS 450 с 376 к.с. и 500 Нм. Всички модели са оборудвани с двойно задвижване. По-късно ще се появят и AMG-вариантите – CLS 53 ще бъде Plug-in хибрид с 367 бензинови и 122 електрически конски сили. Още не е ясно кога ще се появи CLS 63 4Matic с 612 к.с.

Третото поколение на Mercedes CLS излиза на пазара през март 2018 г. Серийно CLS идва с LED-светлини, 18-цолови джанти, система за поддържане на лентата, асистент за скоростта, система против заспиване и система за защита на пътниците Pre Safe. Системата за поддържане на разстояние, за завиване и спиране, както и асистентът за мъртвата точка са опционални.

Източник: Auto Bild България

Разгледайте нашите предложения за Mercedes

Споделете